Cumpara rapid
Descarca catalogul
Viziunea noastra
Prima pagina
Cum ne gasiti
Atentie
"magazin Fermier" si "cultiva profitul" sunt marci inregistrate ale S.C. LOREDO S.R.L. Produsele prezentate in acest site pot fi gasite in magazinele cu acest logo. Exista pe piata din romania firme sau magazine care profita de nume, asemanatoare. Nu va lasati pacaliti. Verificati cu atentie adresele, locatiile si daca nu sunteti siguri puteti sa sunati. Va vom indruma cu placere.S.C. LOREDO S.R.L.Focsani, Str. Marasesti 46 magazin Fermier
Suntem distribuitori in Romania
Enoitalia -
Conformitate cu normele Europene
Toate produsele si utilajele comercializate de catre firma noastra respecta legislatia in vigoare
Site-
www.fermier.ro
www.magazinfermier.ro
www.loredo.ro
www.deriton.ro
www.desciorchinator.ro
www.filtruvin.ro
www.pompavin.ro
www.pompastropit.ro
www.zdrobitor.ro
www.cisterneinox.ro
www.loredo.bizoo.ro
Informatii
Telefon: +40 237 225 028
E-
© Fermier 2012 All rights reserved.
® Logoul si numele Fermier sunt marci inregistrate.
Cand culegem?
Momentul declansarii recoltatului la strugurii pentru vin este dat de o corelatie intre evolutia acumularii de zahar si masa a 1000 de boabe. Trebuie urmarit momentul cand curba acumularii de zahar a atins nivelul specific fiecarui soi si masa a 1000 de boabe a atins un nivel maxim si incepe descresterea ei.Mai devreme de acest moment vom realiza vinuri cu aciditate mare si continut scazut de alcool.Daca se culege mai tarziu se pierde din cantitate, dar se castiga calitativ. Continutul de zaharuri se determina cu ajutorul REFRACTOMETRULUI sau al MUSTIMETRULUI.
.
Sfaturi si recomandari utile
Este bine sa culegem in cosuri, galeti, mai nou, in lazi, fara a zdrobi strugurii. Zdrobirea necontrolata permite inceperea oxidarii. Recolta trebuia transportata in cel mai scurt timp la crama in vederea prelucrarii.
Momentul potrivit pentru cules
Este foarte important sa cunosti soiul de vie care creste in gradina ta. In functie de acest aspect poti studia caracteristicile acesteia si poti afla indicii de identificare a maturarii strugurilor: marimea si culoarea boabelor, greutatea ciorchinilor, zilele optime pentru cules etc. In cazul in care in gradina ta creste o vie nobila, aceste date sunt deosebit de importante. De exemplu, exista vii care se culeg la stadiul de postmaturare, adica atunci cand boabele sunt stafidite si mucegaite, pentru realizarea vinurilor nobile.