Vinificatie-hobby.ro

Cumpara rapid

Descarca catalogul

Viziunea noastra

Prima pagina

Cum ne gasiti

Atentie

"magazin Fermier" si "cultiva profitul" sunt marci inregistrate ale S.C. LOREDO S.R.L. Produsele prezentate in acest site pot fi gasite in magazinele cu acest logo. Exista pe piata din romania firme sau magazine care profita de nume, asemanatoare. Nu va lasati pacaliti. Verificati cu atentie adresele, locatiile si daca nu sunteti siguri puteti sa sunati. Va vom indruma cu placere.S.C. LOREDO S.R.L.Focsani, Str. Marasesti 46 magazin Fermier

Suntem distribuitori in Romania

Enoitalia - zdrobitoare, desciorchinatoare, pompe vin, masina BAG-IN-BOX Enotoscana - cisterne inox Rover - pompe vin, filtre vin Di Martino - pulverizatoare Pica - Carbune activ Deriton - bentonita

Conformitate cu normele Europene

Toate produsele si utilajele comercializate de catre firma noastra respecta legislatia in vigoare

Site-uri apartinand Loredo S.R.L.

www.fermier.ro

www.magazinfermier.ro

www.loredo.ro

www.deriton.ro

www.desciorchinator.ro

www.filtruvin.ro

www.pompavin.ro

www.pompastropit.ro

www.zdrobitor.ro

www.cisterneinox.ro

www.loredo.bizoo.ro

 

 

Informatii

Telefon: +40 237 225 028

E-mail: office@loredo.ro | loredosrl@yahoo.com

© Fermier 2012 All rights reserved.

® Logoul si numele Fermier sunt marci inregistrate.

Vinificatie amator/hobby

Produse vinificatie amator

Descarca catalogul

Descarca lista de preturi

Flux tehnologic

 

Contacteaza-ne

Link-uri utile

www.fermier.ro

www.magazinfermier.ro

www.loredo.ro

www.loredo.bizoo.ro

Site-uri de profil

Bentonita

Butoi

Cisterne inox

Cultiva profitul

Deriton

Desciorchinator

Dopuitor

Eno Italia

Fermentare

Filtru vin

Limpezire

Moaracereale

Oenologie

Pompa stropit

Pompa vin

Presa struguri

Presa vin

Produse vinificatie

Teasc

Utilaje vinificatie

Zdrobitor

Atomizor

Bag-in-box

Vinificatie-hobby.ro

Cand culegem?

Momentul declansarii recoltatului la strugurii pentru vin este dat de o corelatie intre evolutia acumularii de zahar si masa a 1000 de boabe. Trebuie urmarit momentul cand curba acumularii de zahar a atins nivelul specific fiecarui soi si masa a 1000 de boabe a atins un nivel maxim si incepe descresterea ei.Mai devreme de acest moment vom realiza vinuri cu aciditate mare si continut scazut de alcool.Daca se culege mai tarziu se pierde din cantitate, dar se castiga calitativ. Continutul de zaharuri se determina cu ajutorul REFRACTOMETRULUI sau al MUSTIMETRULUI.

.

Sfaturi si recomandari utile

Este bine sa culegem in cosuri, galeti, mai nou, in lazi, fara a zdrobi strugurii. Zdrobirea necontrolata permite inceperea oxidarii. Recolta trebuia transportata in cel mai scurt timp la crama in vederea prelucrarii.

Momentul potrivit pentru cules

Este foarte important sa cunosti soiul de vie care creste in gradina ta. In functie de acest aspect poti studia caracteristicile acesteia si poti afla indicii de identificare a maturarii strugurilor: marimea si culoarea boabelor, greutatea ciorchinilor, zilele optime pentru cules etc. In cazul in care in gradina ta creste o vie nobila, aceste date sunt deosebit de importante. De exemplu, exista vii care se culeg la stadiul de postmaturare, adica atunci cand boabele sunt stafidite si mucegaite, pentru realizarea vinurilor nobile.

Filtrarea vinului